Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Onze
administratie

in goede
handen!’

Verlenging versoepeld uitstelbeleid

De Belastingdienst verlengt het versoepelde uitstelbeleid. Het digitale uitstelportaal is 4 november heropend. Er kan tot 1 januari 2021 bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis worden aangevraagd.

Bijzonder uitstel tot 1 januari 2021

Ook ondernemers die nog niet eerder uitstel hadden aangevraagd kunnen hiermee uitstel voor de betaling van belastingen krijgen waarvoor zij vanaf 12 maart 2020 aangifte hebben gedaan en/of aanslagen hebben ontvangen. Het uitstel kan zowel schriftelijk als online worden aangevraagd en geldt tot en met 31 december 2020. Vanaf 1 januari 2021 moet bij de eerstvolgende aangifte de belasting weer op tijd worden betaald. Dit is van toepassing op het tijdvak december 2020, de 13e vierwekenperiode 2020 en het 4e kwartaal van 2020.

Aflossen vanaf 1 juli 2021

In de periode waarin het bijzonder uitstel van betaling is verleend, wordt een belastingschuld opgebouwd. Ondernemers krijgen van 1 juli 2021 tot 1 juli 2024 de tijd om af te lossen. In het voorjaar van 2021 verstuurt de Belastingdienst een brief met daarin een aanbod voor een betalingsregeling. Er kan dan 36 maanden lang iedere maand een vast bedrag worden betaald. Het is ook mogelijk om eerder en/of extra af te lossen. Een eventuele belastingschuld van vóór 12 maart 2020 valt niet onder deze betalingsregeling. Het online formulier is te vinden op belastingdienst.nl. Op de pagina ‘Online bijzonder uitstel van betaling aanvragen op of verlengen’.

Bij vragen over het bovenstaande helpt het team van Heijmans & Partners u graag verder. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

Comments are closed.