Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Begeleiding
van start
tot verkoop!’

Ook directeur-grootaandeelhouder kan in aanmerking komen voor bijzondere bijstand (TOZO-regeling)

Wanneer een directeur-grootaandeelhouder (DGA) van een BV volledige zeggenschap heeft in de BV, de financiële risico’s draagt en voldoet aan het urencriterium (minimaal 1.225 uur per jaar werkzaam in de BV) komt de DGA in aanmerking voor de Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO). Hiermee kan een DGA inkomensondersteuning en een lening voor het bedrijfskapitaal aanvragen bij de gemeente waar hij of zij woonachtig is.

De DGA dient hiertoe naar waarheid te verklaren en aannemelijk te maken dat zijn/haar B.V. nu geen salaris kan uitbetalen. Het inkomen wordt dan maximaal drie maanden aangevuld. Hierbij geldt voor gehuwden en samenwonenden dat het inkomen wordt aangevuld tot een bedrag van € 1.500 netto en voor alleenstaanden tot € 1.050 netto. Het betreft een gift en hoeft dus niet te worden terugbetaald. DGA’s die meer verdienen dan de bijstandsnorm, of naast hun onderneming meer loon ontvangen uit een regulier dienstverband dan bijstandsnorm, krijgen geen aanvulling. De regeling geldt vooralsnog tot 1 juni 2020.

Daarnaast is het mogelijk voor ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen een lening voor bedrijfskapitaal aan te vragen van maximaal 10.157 euro met een rente van 2%. Deze is binnen vier weken beschikbaar. De maximale looptijd van de lening is drie jaar. Tot januari 2021 hoeft niet te worden afgelost.

Comments are closed.