Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Onze
administratie

in goede
handen!’

Tegemoetkoming voor betreden buitenlandse markt

Wilt u uw bedrijf (verder) positioneren op een buitenlandse markt, maar heeft u hierbij fiscale of juridische ondersteuning nodig? Met een kennisvoucher kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de inhuur van een internationale jurist, fiscalist of belastingadviseur.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt met de regeling Vouchers Kennisverwerving ondernemingen om hun positie op de buitenlandse markt te verbeteren. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de regeling uit.

U kunt bijvoorbeeld een kennisvoucher aanvragen voor:

beoordeling van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten
gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties
registratie van een merk
advies over belastingtarieven en dubbele belastingheffing
opzetten van een buitenlandse entiteit
andere juridische of fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering
Voor wie?
De kennisvoucher is voor Nederlandse mkb-ondernemingen met (enige) internationale ervaring die zich voorafgaand aan de aanvraag georiënteerd hebben op een specifieke buitenlandse markt. Met de mkb-toets gaat u na of uw organisatie geldt als een mkb-onderneming.

Waarde kennisvoucher en budget
Met de voucher kunt u een vergoeding krijgen van 50% van de kosten. Tot maximaal € 2.500 exclusief btw. Dit is vergelijkbaar met ongeveer 40 adviesuren. Per mkb-onderneming wordt slechts 1 voucher verstrekt.

Het budget voor de kennisvouchers in 2016 is € 0,5 miljoen.

Externe deskundige
De externe deskundige die u inhuurt, moet voldoen aan de volgende eisen:
• de deskundige werkt bij een adviesonderneming met juridische en/of fiscale kennis met minimaal 5 werknemers
• de deskundige heeft meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van adviseren over juridische en/of fiscale vraagstukken op het gebied van internationaal ondernemen
• de deskundige beschikt over ten minste hbo werk- en denkniveau

Kennisvoucher aanvragen
U kunt de kennisvoucher aanvragen via mijn.rvo.nl. RVO.nl behandelt de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Als datum van ontvangst geldt de datum waarop u de aanvraag compleet heeft ingediend. Na ontvangst beoordeelt RVO.nl uw aanvraag en stuurt u binnen 13 weken een beslissing.

Een voucher is 6 maanden geldig. De activiteiten waarvoor de voucher is verstrekt moet binnen deze periode plaatsvinden. Deze geldigheidsduur kan op verzoek eenmalig worden verlengd met maximaal 6 maanden. Een voucher is niet overdraagbaar.

Bij aanvraag van de kennisvoucher geeft u aan wie de juridische en/of fiscale deskundige is en welke activiteiten deze deskundige gaat uitvoeren. Er gelden geen aanvullende beperkingen voor sectoren en/of landen.

Na afloop van de werkzaamheden
Na aflevering van het eindrapport overhandigt u de voucher als bewijs van de geleverde dienst aan de adviseur. De adviseur verzilvert de kennisvoucher bij RVO.nl. U betaalt de adviseur 50% van de kosten tot ten hoogste € 2.500 exclusief btw.

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib/kennisvouchers

Comments are closed.