Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Advies in
begrijpelijke
taal!’

Verruimingen werkkostenregeling en onbelaste reiskostenvergoeding

De komende weken zullen we u regelmatig informeren over de nieuwe kabinetsplannen voor 2023 die op Prinsjesdag zijn aangekondigd. Zo heeft het kabinet aangekondigd om de onbelaste reiskostenvergoeding en de vrije ruimte van de werkkostenregeling te gaan verhogen.

Verhoging onbelaste reiskostenvergoeding:

Op dit moment mag een werkgever voor zakelijke kilometers, waaronder woon-werkverkeer, een onbelaste vergoeding geven van maximaal € 0,19 per kilometer. Met ingang van 2023 gaat dit maximum omhoog naar € 0,21 per kilometer. Vanaf 2024 zal het maximum verder worden verhoogd naar € 0,22 per kilometer. Deze verhogingen gelden ook voor de reiskosten die ondernemers en resultaatgenieters in aftrek mogen nemen in de aangifte inkomstenbelasting. De onbelaste reiskostenvergoeding is overigens niet van toepassing als de werkgever een vervoermiddel ter beschikking stelt aan de werknemer.

Verhoging vrije ruimte:

Binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling kunnen werkgevers vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen onbelast aan hun werknemers geven. Op dit moment bedraagt de vrije ruimte 1,7% van de eerste € 400.000 van de loonsom en 1,18% van het meerdere. Met ingang van 2023 wordt de vrije ruimte over de eerste € 400.000 van de loonsom verhoogd tot 1,92%. Deze verruiming biedt de werkgever de mogelijkheid om onbelast iets extra’s te doen voor werknemers. Het advies is daarom om op tijd in kaart te brengen of u nog vrije ruimte over hebt.

Bij vragen hierover kunt u uiteraard ook contact opnemen met één van onze adviseurs.

Comments are closed.