Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Onze
administratie

in goede
handen!’

Vraag uw buitenlandse btw uit EU-landen terug voor 1 oktober

Als ondernemer kunt u in EU landen betaalde btw terugvragen via een speciale procedure. Voor de btw op facturen uit andere EU lidstaten moet u het verzoek indienen vóór 1 oktober van het jaar dat volgt op het jaar waarover u de btw terugvraagt.

Het verzoek voor de teruggave kunt u regelen via de website van de Nederlandse Belastingdienst of wij kunnen u bij deze verzoeken van dienst zijn. Bij de Belastingdienst moet hiervoor vooraf een speciale inlogcode worden aangevraagd. Deze code wordt in de regel ongeveer twee weken na het indienen van de aanvraag verstrekt.

Wacht niet tot het laatste moment. We adviseren om de inlogcodes tijdig aan te vragen, het verzoek tijdig in te dienen en niet tot eind september te wachten. Is een verzoek te laat ingediend, dan krijgt u de buitenlandse btw meestal niet terug. Aan het verzoek moet u gescande inkoopfacturen toevoegen. Deze facturen moeten voldoen aan de wettelijke vereisten.

Voor een teruggaafverzoek gelden drempelbedragen. Vraagt u buitenlandse btw terug na afloop van het jaar, dan moet het btw-bedrag ten minste € 50 zijn.

Bij vragen over deze regeling helpt het team van Heijmans & Partners u graag verder. Neem in dat geval contact met ons op.

Comments are closed.