Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Betrouwbare
accountant

met moderne
aanpak!’

Wijzigingen autobelastingen 2017 tot en met 2020

Voor het privé gebruik van uw auto van de zaak moet u een percentage van de cataloguswaarde bij uw inkomen tellen. Deze bijtellingspercentages voor het privé gebruik van uw auto van de zaak worden wederom gewijzigd.

Met ingang van 1 januari 2017 worden het aantal categorieën voor de bijtelling teruggebracht van 4 naar 2. Voor reeds aangeschafte auto’s blijft het bijtellingspercentage 60 maanden geldig.

Voor de nieuw aangeschafte volledig elektrische auto’s blijft het tarief van 4% gelden. Voor alle andere auto’s gaat een bijtelling van 22% gelden. Vanaf 2019 geldt het bijtellingspercentage van 4% slechts voor auto’s tot € 50.000. Het meerdere wordt berekend tegen 22%.

Verder gaat de belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) stapsgewijs naar beneden met in totaal 12% in 2020. Het kabinet vermindert tevens de CO2-afhankelijkheid van het systeem in de BPM. Daarnaast wordt de motorrijtuigenbelasting voor iedereen met gemiddeld 2% verlaagd, tenzij je een sterk vervuilende dieselauto rijdt.

Comments are closed.