Write your welcome headline here.

Welkom bij Heijmans

lees meer
  • mijn administratie in goede handen
  • mijn administratie in goede handen
‘Meer tijd
om te
ondernemen!’

Afschaffing bpm-vrijstelling en verhoging motorrijtuigenbelasting bestelauto’s

De komende weken zullen we u regelmatig informeren over de nieuwe kabinetsplannen voor 2023 die op Prinsjesdag zijn aangekondigd en inmiddels zijn goedgekeurd door de Tweede Kamer. Zo heeft het kabinet besloten om de bpm-vrijstelling op bestelauto’s te laten vervallen en de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto’s te verhogen.

Afschaffing bpm-vrijstelling bestelauto’s

Per 1 januari 2025 wordt voor ondernemers de bpm-vrijstelling afgeschaft voor bestelauto’s op benzine, diesel of gas. De bpm-vrijstelling voor emissievrije bestelauto’s blijft wel bestaan. De CO2-uitstoot van de bestelauto bepaalt hoeveel belasting (bpm) ondernemers moeten gaan betalen bij de aanschaf van een bestelauto. Het kabinet hoopt hiermee de verkoop van emissievrije of zeer zuinige bestelauto’s te stimuleren.

Motorrijtuigenbelasting bestelauto’s omhoog

Het tarief van de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto’s van ondernemers gaat omhoog. In 2025 is de verhoging 15% en in 2026 gaat dit verder omhoog met 6,96%. Nu betaalt een ondernemer voor een bestelauto nog een verlaagd tarief.

Het kan dus lonen uw bestel auto nog vóór het einde van 2024 aan te schaffen. Bij vragen hierover kunt u uiteraard ook contact opnemen met één van onze adviseurs.

Comments are closed.